ЗА чисти, осветени и озеленени улици

Важен приоритет за подобряване качеството на живот в с. Белозем е поддържането на улиците, тротоарите и зелените площи чисти, осветени и с много цветя и зеленина.

Кой иска, когато излиза да пазарува, да се разходи или когато води детето си на училище, вместо да диша чист въздух, да диша облаците пепел, които се вдигат по улиците след автомобилите или при силен вятър?

Кой иска когато играе, отпочива или се забавлява на зелените площи, вместо да се наслаждава на тези моменти, да бъде заобиколен от фасове, семки, опаковки от храна и други боклуци?

Кой иска вечер като излиза, вместо да върви спокойно по осветени улици и тротоари, да се страхува дали няма да стъпи в дупка, или по-лошо – дали няма да го блъсне автомобил в тъмното?

 

 

 

 

 

 

 

 

Тези проблеми за с. Белозем, не са от вчера или днес, тези проблеми засягат всеки един от нас, засягат нашето здраве, нашия живот и тези на нашите близки!

За решаването им не са нужни много пари, нужни са малко повече находчивост и по добра организация.

За тази цел:
– Ще настоявам за машинно почистване на всички асфалтирани улици (не само на централните).
– Ще оптимизирам графика за почистване и събиране на боклуците от зелените площи.
– Ще организирам кампанийно озеленяване – засаждане на дървета и цветя, както и поддържането на зелените площи и цветни лехи.
– Ще подпомагам общинската администрация при подготовка на проекти към Национален доверителен еко фонд, за подмяна и оптимизация на уличното и парково осветление.
– Ще инициирам минимум 2 пъти годишно масово почистване на селото и премахването на образувалите се мини сметища, организирано извозване на по едри строителни боклуци, както и стари електрически уреди.

Подкрепете моята визия за Белозем, като гласувате с номер 34 за кмет на с. Белозем!
За общински съветник, номер 34 и преференция 105 !

Сподели в: