3 погрешни схващания за чат ботовете

„Те са много безлични“

Да, не говорите с човек. Но тъй като чатботът често се свързва с робот, това не означава, че разговорът също трябва да звучи като с робот. Можете да направите бота забавен. Можете да го направите по-личен и по-персонализиран.

Защо трябва да мислим,  че съобщението в месинджъра е по-малко лично отколкото чрез имейл? Все пак имейлът е за официални неща, а Месинджъра е за разговори с приятели, нали така?

„Месинджър ботовете са твърде натрапчиви“

Тук мога да се съглася, но с някои условности. Хората получават съобщения директно на екраните на своите компютри и смартфони. Много често дори имат и някакво известие за това. Добре е да сме наясно с това и да се уверим, че бота няма да е твърде натрапчив. Трябва да се намери добър баланс. Има начини съобщенията да се ограничат и например да не се изпращат късните часове. Необходимо е да имаме разрешение от абоната, преди да му изпращаме съобщение. Ако той ни е дал такова разрешение, то навярно иска да получи повече информация по дадена тема или за даден продукт.

„Ботовете са глупави“

Често когато започвам да говоря с нови клиенти за даден проект виждам, че те се страхуват, че техният Месинджър бот ще изглежда глупав, защото няма да може да отговори на много въпроси. Смятам, че ако още в началото на своя бот, запознаете хората с възможностите му, в бъдеще те няма да го обвинят, че няма отговор на всички техни въпроси. Аз лично обичам при създаването на бота да работя с предварително определени разговори, което означава, че след всяко съобщение показвам на клиентите какво биха могли да отговорят. Това избягва объркването и поддържа абонатите ви щастливи.

За да се запознаете по-добре как реално функционира чат бота съм подготвил ДЕМО вариант, който можете да изпробвате напълно безплатно, като натиснете >> ТУК <<

 

>> Продължение към статията „За какво да използвате Фейсбук месинджър бота?“
<< Назад към статията „Какво представлява Фейсбук месинджър бот?“

 

Андрей Кръстев – бизнес и маркетинг консултант
0896744479
www.andreykrastev.com

Сподели в: