Професионален опит

Още по време на ученето ми активно вземах участие в организацията на празници и спортни турнири. Две години заемах длъжността председател на Студентски информационен център към Технически Университет гр. Варна. Представлявах Университета по време на студентски борси, както и пред фирми, които да се рекламират, по време на мероприятия организирани от Студентския съвет.

Също така две години заемах длъжността председател на Студентския съвет към ТУ-Варна. През това време защитавах правата на студентите пред ръководството на Университета, изготвях и съм управлявах бюджет от над 30 000 лв. (Сравнено с минималната работна заплата в страната, която тогава беше 110 лв, тази сума се равнява на днешни над 150 000 лв.) участвах в организацията на Студентска научна сесия, като участвах и с подготовката на доклад относно „Наднорменото тегло при подрастващите и ползите от спортуването“. Заедно с преподаватели от катедра „Спорт“, подготвихме и спечелихме проект към Министерството на младежта и спорта за провеждане на вътрешни спортни турнири по футбол, баскетбол, волейбол, шах и тенис на маса.

С представители на другите 4 университета от Варна, заедно с община Варна, започнахме провеждането на най-масовото спортно събитие в морската столица – Варненска универсиада. В нея участие вземаха стотици студенти от всички университети в града, в най-разнообразни индивидуални и масови дисциплини. Благодарение на добрите отношения, които имахме с община Варна, спомогнахме за изграждането на спортна площадка в Морската градина, която активно се използва до днес вече 15 години.

Поддържах изключително добри отношения с ръководството на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ гр. Варна и организирахме специални представления само за преподавателите и студентите от ТУ-Варна.

В качеството си на председател на Студентския съвет към ТУ-Варна отговарях за организацията на разнородни проекти – подготовка и печат на вестник „сТУденти“, Чествания по случай 24 Май, Хепънинги/тържества за студентите с участие на музикални групи, конкурс „Мис и мистър ТУ-Варна”, „Студентска научна сесия” и др.

От 2004 г. до 2008 г. работих в международни корабни компании като помощник капитан. Което ми даде възможност да посетя страни по целия свят. Отговарях за поддръжката на противопожарните, спасителни и навигационни средства на кораба.

От 2009 г. съм едноличен собственик във фирма „Анди груп 2009“ ЕООД и до ден днешен се занимавам с бизнес. Основната дейност на фирмата ми е консултантска и посредническа при търговия на едро между полски и български фирми, както и внос и износ в Европейския съюз.

В периода 2010-2014 г. живях в София, откъдето ръководих бизнеса си. През това време изградих изключително тесни връзки с посолството на Р. Полша и полската общност. До ден днешен поддържам близки контакти с редица полски бизнесмени, които работят както в България, така и в Полша. Спечелих проект към Министерството на външните работи на Полша, за изработка и рекламиране на полските следи и паметници в България.

Към днешна дата посреднича за сключването на сделки за продажба на ориз за суми от над 1 500 000 лв. годишно. По този начин подпомагам оризопроизводството в с. Белозем.

През 2018 г. с помощта на Благотворителна католическа организация „Каритас Витания“ ремонтирахме помещение в битовия комбинат в с. Белозем и открихме офис. Участвах в изработката и провеждането на проект „С повече знания към по-големи отговорности” към Каритас Витания.

Отговорник съм на тази организация за с. Белозем.

Организирахме 2 кампании „Щедрата кошница“ за събиране на хранителни продукти, които раздадохме на нуждаещи се хора и семейства от с. Белозем. За деца на възраст от 6-14 г. по проект „Неделни приключения“, организираме напълно безплатно занимания по ръчно творчество два пъти месечно. С децата по проекта постихме Зоологическата градина в София, и музея „Земята и хората“.

Вярващ християнин католик съм и активно практикувам вярата си. Покрай Църквата имам опит в организирането на поклонничества, както и в организирането и воденето на семинари (така наречените духовни упражнения) на различни теми касаещи живота на вярващите и християнските семейства. Ръководя молитвена група, в която с помощта на свещениците изучаваме Християнските истини заложени в Библията и се опитваме ги приложим в живота си.

Сподели в: